Eendaagse opleiding ?

Er is in de loop van de jaren veel veranderd in de examinering van de theorie bij het CBR. Na veel ophef in de politiek over het behalen van de theorie met behulp van bijvoorbeeld  slimme eendaags opleidingen heeft het CBR maatregelen genomen.

Sinds 2017 moet je als examenkandidaat echt het hele theorieboek goed kennen. Volgens het CBR zakken kandidaten landelijk gemiddeld 3 tot 4 keer.

 

 

Wat vragen wij van je ?

Wij weten dat de meeste leerlingen simpelweg een hekel hebben aan het leren van de theorie. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen.

Sommige leerlingen hebben soms toch al moeite met lezen of leren en anderen denken dat ze het wel redden als ze enkele dagen, soms uren, voor het theorie-examen beginnen met leren.

Wij vinden dat het leren van de theorie de eigen verantwoordelijkheid is en vinden dat jij (samen met je ouders of anderen) zelf moet bepalen hoe jij de theorie wilt halen.

Als jij, al dan niet in overleg met je ouders of anderen, kiest voor een eendaagse opleiding dan is dat geen enkel probleem wat ons betreft.

Zolang jij maar voor de tiende rijles je theorie hebt gehaald, want anders loop je de kans op vertraging in je rij-opleiding.

 

Wat vinden van een eendaagse opleiding?

Wij vinden dat een prima idee! Maar dan wel als extraatje naast het minimaal drie keer lezen of leren van de volledige theorie zoals dat beschikbaar is in ouderwetse theorieboeken of online cursussen.

Vergis je niet dat een eendaagse opleiding sinds de strengere examinering bij het CBR geen garantie voor succes is als je voor de opleidingsdag de lesstof niet meerdere keren hebt gelezen.

Maar jij, of je ouders, kennen jouw beter dan wij dat doen. Als jij een leerling bent die niet zelfstandig kan of wil leren dan is een eendaagse opleiding een prima stimulans. Het is geen gezellig dagje uit, maar echt bijna 8 uur ‘blokken’….

 

 

 

Hoe groot is de kans op succes?

Het is een fabeltje dat een eendaags opleiding er bijna altijd voor zorgt dat jij direct slaagt. Nee hoor, die tijden zijn sinds de zwaardere examinering wel voorbij.

Maar een uurtje of acht verplicht moeten luisteren naar honderden vragen, antwoorden en tips vergroot natuurlijk de kans op succes. Zo simpel is dat!

Maar als jij dezelfde 8 uren thuis écht met je neus in het theorieboek zou zitten en écht zou leren dat bespaar jij jezelf of je ouders toch als snel honderd euro of meer…

Eigenlijk koop jij een stukje leerdiscipline als jij je opgeeft voor een eendaagse opleiding. Als jij of je ouders denken dat jij dat wel nodig hebt, dan is dat zeker het geld waard!