Autorijles

Het hoogste rendement uit je les

Als instructeur wil je graag het hoogste rendement uit een lesuur halen. Daarom wordt de instructie aangepast aan het individuele niveau van de leerling. Op tijd de juiste instructie geven en de juiste hoeveelheid leerstof aanbieden is de sleutel tot een goede les. Alle vorderingen worden bijgehouden op zowel een instructiekaart als op de Ipad. Op deze kaart staan alle stappen die je moet doorlopen om op te gaan voor het examen. Als rijschool in Haaksbergen zijn wij iedere les opnieuw exact op de hoogte van je vorderingen. Stap voor stap gaan we verder totdat je alle facetten van het autorijden onder de knie hebt.

Introductie van het voertuig en voertuigbeheersing

Als eerste maak je kennis met de auto. Bediening van de verlichting, ruitenwissers, richtingaanwijzers en dergelijke is noodzakelijk om het voertuig goed te bedienen bij alle wisselende weersomstandigheden en om snel te kunnen reageren.

Van eenvoudige tot complexe handelingen

In de eerste fase van de opleiding vergt het sturen de meeste aandacht. De twee methoden van sturen namelijk de doorgeef- en overpakmethode worden aangeleerd. Op een even belangrijke plaats als sturen staat kijken/waarnemen. Correct kijken bij het sturen in bochten wordt ook aangeleerd. Naast het sturen komt wegrijden, remmen, stoppen en schakelen ook aan bod. Tegelijkertijd wordt er aan de kijktechniek, veilige deelname aan het verkeer, verkeersinzicht en theorie gewerkt. Naarmate je rijvaardigheid toeneemt, word je meer zelfstandig in de auto. Natuurlijk ontbreken de bijzondere manoeuvres niet. Dit is een parkeer-, keer- en stopopdracht.

Je hebt de keuze hoe je die uitvoert. Hierop word je ruimschoots getraind. Verder wordt er tijdens de lessen aandacht besteed aan verkeersinzicht, gevaarherkenning en milieubewust rijden.

Zelfstandig autorijden

Uiteindelijk neem je helemaal zelfstandig met de auto aan het verkeer deel en mag je bij het examen laten
zien wat je kunt!